Kontakt
Geurts Bouwintermediair
Bredehof 17
6634 AX Batenburg
Homepage:www.geurtsbouwintermediar.nl
Telefoon:0616058982
Fax:

Greenworks, Dubokeur en MRPI, een unieke combinatie

Wilt u duurzaam bouwen, dan is Remix uw partner. Als enige mortelfabrikant heeft Remix Greenworks, Dubokeur en MRPI op vrijwel alle metsel-, doorstrijk- en dunbedmortels. Dit geldt ook voor de Schelpkalkcementmortels die Remix als enige in Nederland voor de restauratiemarkt produceert.

Voor milieu informatie heeft Remix nu de beschikking over een achttal nieuwe NeMO MRPI referentiebladen, die in de Nationale Milieu Database zijn opgenomen. Deze MRPI bladen geven milieu informatie over de mortels op basis van een Levens Cyclus Analyse (LCA), die is gemaakt door SGS INTRON en geverifieerd door IVAM Uva BV.

Voor milieu prestatie heeft Remix het DUBOkeur van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE), dat een aantal Remix mortels heeft getoetst op milieuvriendelijkheid met de Levens Cyclus Analyse en een vergelijk heeft gemaakt met andere mortels voor dezelfde toepassing. Met het DUBOkeur toont Remix aan, dat deze Remix mortels op milieugebied goed scoren en zelfs tot de meest milieuvriendelijkste mortels behoren.

Greenworks, Dubokeur en MRPI, een unieke combinatie
Greenworks, Dubokeur en MRPI, een unieke combinatie
Greenworks, Dubokeur en MRPI, een unieke combinatie

Raab Karcher heeft voor bovenstaande Remix en Sakrete mortels Greenworks productinformatiebladen opgesteld waarop direct te lezen is aan welke duurzame kenmerken het product voldoet. Het biedt onder meer informatie over samenstelling, productie, eigenschappen en verpakking. Verder is te zien over welke certificaten en labels het product beschikt.

Tools als Breeam maken bijvoorbeeld gebruik van de Nationale Milieu Database. Indien bij aanbestedingen een bepaalde milieukwaliteit is voorgeschreven, kan deze door Remix met DUBOkeur worden aangetoond en onderbouwd. Remix is hierin uniek in Nederland. Zie ook de brochure duurzaam metselen.